S/Y Allie

S/Y Allie

Falmouth, Weymouth, Ramsgate

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Wed, July 27, 2011 16:37:15

Efter att ha testat våra färdigheter på Falmouths Maritima Museum kan vi nog konstatera att en radiostyrd Allie knappast hade klarat sig helskinnad genom Engelska kanalen. Styrbord är oroväckande likt babord och att undvika de glada pingvinerna samtidigt som man skotar med vänsterhand och svänger med höger, är betydligt klurigare än vad det kan verka vid första anblick. Trots detta var museibesöket en succé.

Nästa maritima sevärdighet besöktes 100 sjömil längre österut i Portland Harbour. Inhängnaden som tidigare utgjort en gigantisk militärhamn är nu dedikerad segelsporten och en ny marina har byggts inför OS 2012. Vi valde dock att förtöja i den mysiga lilla marinan i kanalen mitt inne i Weymouth. Samma sak gjorde många andra och strax efter oss anlände ytterligare tre engelska båtar som knöt fast utanför oss, nu i en rad av sex. Det är mysigt när det är trångt men kan bli svårt när man vill dra, fast som vanligt hade de andra redan hunnit sticka innan vi vaknade nästa morgon.

Seglingen fortsatte mot Ramsgate, Englands enda hamn med kunglig status. På vägen passerades vackra vita klippor med ett antal fina fyrer utanför. Med hjälp av våra nyfunna kunskaper från muséet i Falmouth kunde vi namnge de flesta och berätta lite av dess historia för varann. Vi han också dra upp ett par makrillar, nästan bli överkörda utanför hemske-Dover och lyssna på Svens ensamma allsång om Dover-Calais.

När vi anlände Ramsgate vid halv sju på morgonen möttes vi av ett gäng glada holländare på väg ut ur hamnen. Kanske beror det på dagsljus eller på tidvatten, men vi kan då inte förstå varför folk inte passar på att sova på semestern. Här i Ramsgate har vi ängnat oss åt maritim sevärdighet nummer tre och antagligen den sista, innan vi lämnar England för nästa långa översegling, 400 sjömil till Danmark. Vi har hamnat mitt i Ramsgate Week, en kappseglingsvecka sponsrad av Vattenfall. Fina och snabba båtar går ut och in i hamnen hela tiden och vi har till och med blivit så inspirerade att Allie fått sig en rejäl yttre rengörning. Hon skiner!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.