S/Y Allie

S/Y Allie

Bermuda - Azorerna film

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Fri, June 24, 2011 17:07:08Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Big D Wed, October 16, 2013 14:49:25

Hur kan ni slänga skräp ut i vattnet sådär? Och sen vara så stolta att ni lägger ut de i en video på det.... Slänger ni ut sopporna genom fönstret hemma också?

Posted by Andreas Wed, October 16, 2013 14:40:32

Hej jag har följt er blogg och nu även er resa i ASH.
Kul att ser ert projekt. Dock tyckte jag det var tråkigt att se Kerstin kasta burken i havet. Håller med Micke att man bör respektera havet och att man inte har plats för sina sopor och då får skäl för att kasta dem i havet har jag svårt att hålla med om..

//Andreas

Posted by S/Y Allie Sat, June 25, 2011 22:33:14

Tack för din åsikt Micke, vi har hört att flyget är mycket miljövänligt.

Vi tänkte bara upplysa dig om att konserver, matrester och papper/kartong ställer till med färre miljöproblem på 2000-4000 meters djup än på en soptipp i Karibien där metallåtervinning inte är infört. Många soptippar är överbelastade och då sopförbränning inte förekommer känns det viktigare att undvika plast i den mån det går. Att slänga nedbrytbara sopor överbord på stora djup långt i från kusten är någonting många långfärdsseglare gör. Det är inte att rekomendera att föra biologiskt avfall mellan öarna, samtidigt som det inte är möjligt att ta med sig sopor ombord på en 31 fots segelbåt några längre sträckor.

Vi respekterar havet och tycker att det är tråkigt med nedskräpning.

Puss och kram Sven, Emil och Kerstin

Posted by micke.blaseld@gmail.com Fri, June 24, 2011 20:10:13

Hej

Häftig resa, men kasta i konservburkar i havet var inget jag blev särskilt imponerad av. Riktiga seglare trodde jag respekterade havet, ta flyget nästa gång.


Micke