S/Y Allie

S/Y Allie

Scillyöarna - Falmouth

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Thu, July 21, 2011 19:03:22

Vistelsen på Scillyöarna blev ordentligt blåsigt. Hamnen är helt oskyddad mot NW och andra natten blåste det upp till en stadig kuling från just detta håll. Det blev ordentligt guppigt i hamnen och vi blev för första gången inblåsta vid en mooringsboj. det gick sådana vågor att vi inte vågade att försöka ta oss in till land i våran lilla dinge. Vågorna slog över fördäck och det började läcka in vatten genom ankarboxen igen. Dessutom gick den otroligt fina men dåligt placerade teak listen sönder i fören av tamparna. Men efter en ganska sömnlös natt lugnade det ner sig och vi kunde fortsätta att utforska den fina ön.

Väderprognosen var 7 dagar med nordliga vindar så vi övergav planerna om att segla till Dublin och lämnade Scillyöarna på kvällen mellan två kulingar och satte kurs mot Falmouth. Det blev en fin segling med mycket båtar och fyrar att titta på.

Igår kom päronen Olle och Ylva Erixon på besök, det blev ett kärt återseende och vi bjöd på en brakmiddag ombord på Allie. Idag har vi allihop vart på bilutflykt till Lands end och haft en helfestlig dag som inte ens solen ville missa.

Imorgon eftermiddag fortsätter vi våran segling österut.