S/Y Allie

S/Y Allie

Horta marina del 2

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Sun, July 03, 2011 14:58:15

Mycket har hunnit hända under våran vistelse här på Faial. Vi har träffat en massa trevliga seglare, hunnit festa med lokalbefolkningen och även monterat en ”ny” motor i Allie. Detta tog 3 hela dagar då den inte passade perfekt och att den inte gått på 3 år. Det blev kanske inte den snyggaste installationen, men det bästa vi kunde göra med dom verktygen vi hade ombord:) Någon elektrisk dieselpump fick vi inte tag på, så vi var tvungna att montera en liten dagtank i ett av stuvfacken i sittbrunnen.. I förrgår var vi ute på provtur. Runt, runt körde vi i hamnbassängen i en 1 timme. Innan vi kände oss nöjda. Nu är Allie redo för för tidvattenhamnarna.

Igår hyrde vi en bil och tog oss runt ön, en riktigt festlig heldag. Vi började med att ta oss upp till Calderia, vulkanen som ligger mitt på ön och traskade runt den fin fina kratern. Sen stannade vi för lunch innan vi fortsatte på dom små vägarna runt ön i det fina landskapet.

Idag skall vi lämna Horta och börja seglingen mot Dublin eller Scilly-öarna, en seglats på ca: 1100-1400 Nm. Vindarna ser bra ut ochvi hoppas på en fin överfart.