S/Y Allie

S/Y Allie

Horta Marina

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Thu, June 30, 2011 23:57:32

Nu har vi alltså kommit fram till ön Faial och förtöjt Allie i den bland långseglare välkända Horta Marina. Här har besökande båtar i alla tider skrivit båtens namn på kajplatsen i glada färger och det har resulterat i kilometervis av kreativs skapande. När en målning nöts bort av väder och vind målas snabbt en ny dit av nästa generation seglare. Här på kanten av ena piren har nu också vi kluddat dit våra initialer, tätt intill världsomseglare, antarktisbesökare och seglare som levererar billiga båtar från USA till ett dyrare Europa. Vi har sökt insperation från våra vänner som tyvärr hann lämna ön innan vi hann hit och vi har jämfört vår Sverige-burk med våra nyfunna vänners konstverk. Helt som sig bör när man besöker denna del av Nordatlanten.

Vi kom fram till denna härliga plats ett par dagar innan midsommar och upptäckte till vår lycka att på just denna dag var det fiesta i stan. San Juan firades med pompa å ståt, med liveband och gratis vin, och mitt i denna yra dukade vi upp med matjesill från Sverige och en och annan bira. Det blev polka med fransmännen och whiskey med polackerna. Helt enkelt en hel-lyckad midsommar.

De resterande dagarna har vi också haft fullt upp. Förutom att titta oss runt i stan och gett oss ut på tur med lånade cyklar, har vi hunnit vänja oss vid marina livet. Vi har hunnit städa, duscha, tvätta och få många nya vänner bland grannarna (som ligger betydligt närmare än vad vi är vana med från andra sidan Atlanten då vi nästan enbart legat ankrade). Vi har det klockrena receptet på att få fina vänner i en marina:

-plocka ut motorn och lägg den på bryggan

-köp 5 liter vin för lika mång euro

-sätt på en gammal raggar-dänga på stereon

Det slutar garanterat i en trevlig kväll och många trevliga besök i sittbrunn!

Och ja, vi försöker bli motorseglare igen. Belgaren som ligger längst ut på bryggnocken visste visserligen inte mycket om utombordare, men han hade för ett par år sedan plockat ut en gammal Yanmar från en av de lokala fiskebåterna. Den passade inte perfekt, men med ett gäng händiga händer, blod, svett och en och annan droppe vin sitter den nu på plats. Den skakar och låter, men än har vi inte lyckats få den att dra runt propellern. Hur det kommer att gå får ni veta om ytterligare några dar, ytterligare några droppar svett, ytterligare blod och några fina droppar vin.