S/Y Allie

S/Y Allie

Antigua till Barbuda och tillbaks

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Tue, April 05, 2011 19:01:11
Efter två dagar i Dickenssons bay med fritt internet, var vi redo för vildmarken igen. Vi seglade innanför revet på Antiguas nordkust och hittade en fin mooringboj utanför Bird island. Där tog vi en upptäcktsfärd bland kaktusar och ödlor innan vi snorklade ut på revet och hämtade lite kvällsmat. Morgonen efter plockade vi upp 8 st Conch (stora snäckor) som vi efter mycket möda och besvär med en fiskebok till hjälp lyckades få ut dom ur sina skal och rensa dom. Kvar blev en liten vit hård köttbit, vi hade några recept som skulle förvandla klumparna till delikatesser men tyvärr saknade vi ingredienser till samtliga. Utan bättre alternativ la vi dom i tryckkokaren och kokade dom i 1 timme. Då blev dom möra och fina men dom smakade inte jättegott. Det blev till sist en hyfsad curry rätt av dom. Efter denna fight för mat behövde vi lite semester så vi lämnade Antigua, lagom nervösa genom en smal omärkt kanal i revet. Vi hade en fin segling och äntligen lyckades vi fånga en fin Mai mai (Dorado, guldmakrill) på 7kg. Den blev en god middag på kvällen, lagd i lime juice över natten och blev en god lunch dagen efter. Det som blev över torkade vi och äter som snack.

Barbuda är en låg ö bestående mest av sand, palmer, 2 resort och en liten by. Här hittade vi den finaste stranden hittills under resan. Vi spenderade en natt i Cocoa point och två nätter i Low bay. Vi tog en trevlig guidad tur till en fregattfågel reservat, snorklade och spelade speedminton.

På vägen tillbaka till Antigua, hade vi en väldigt aktiv fiskedag, vi fångade 2st stora Barracudor och 1 st stor Makrill, som på grund av risk för ciguatera förgiftning fick återvända till havet. Vi fångade också ½ Tonfisk och en ½ annan fisk, den andra halvan tog tyvärr hajar innan vi lyckades få dom ombord.

Nu ligger vi ankrade utanför Jolly harbour och väntar på att Kerstin skall mönstra på ikväll så nu blir vi åter 5 personer ombord på Allie. Planerna är att segla till Montserrat imorgon den 6 April och sedan vidare till Nevis.