S/Y Allie

S/Y Allie

Dominica,

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Sat, March 19, 2011 16:02:55
Fram tills idag.

Vi hade några roliga karnevalsdagar, men sedan kände vi att det var dags att komma vidare. Autopiloten hade dom inte lyckats något vidare med att laga. Vi får försöka lämna in den på Antigua istället. Så vi lämnade St, Pierre (Martinique) och seglade ner till St. Lucia och hämtade den trasiga autopiloten innan vi nattseglade upp till Dominica. Här la vi till i Roseau, som är huvudstaden och efter att vi besökt tullen tog vi en tur på staden. Det låg en stor kryssningsbåt i hamnen så det var full fart på gatorna som svämmade över av överviktiga gamla bleka amerikaner. På eftermiddagen seglade vi vidare till en liten vik på mitten av ön, vi stannade här över natten och seglade sedan upp till Portsmouth som är Dominicas ända fina vik. Här hade vi det riktigt bra, det började med en guidad tur i Indian River och BBQ på stranden med fri Rom punch som ordnades av dom lokala ”fixarna” det blev en festlig helkväll där så gott som alla båtarna deltog. Vi träffade även en lokal kille som nu för tiden bor i Stockholm. Han lovade att ta med oss på en ö-tur dagen efter.

Efter att ha vaknat till så sakta och badat av sig det värsta av Romen, kom det ut en båt och hämtade oss och körde in oss till Clemos ställe. Efter att ha fått vänta på att han badat klart och druckit en liten återställare, bar det iväg i hans bil till ett vattenfall på andra sidan av ön. Här badade vi i kristallklart kallt vatten, och sedan i en varm källa som rann precis bredvid. Toppen.. vi avslutade kvällen med en hamburgare på Big Papa. Dagen efter tog vi en lugn dag och på kvällen bjöd vi in oss själva hos en svensk båt. Där vi träffade vi Robinson Roger som är här nere och seglar med en Engelsk dam och hennes fantastiskt fina Spirit Yacht. Vi blev inbjudna på en dags segling, ett erbjudande som vi inte kunde säga nej till.

Så på morgonen tog vi oss över till hennes 2.5 år gamla 56 fots träbåt. Det blev en fantastiskt dag ute på havet och Sussie lärde oss en hel del om hur man kappseglar så stora båtar. På kvällen hade vi bjudit in Joe och Amber, två amerikanska backpackers som skall hänga med oss i några dagar. Det blev att vi åkte över till Sussies båt allihopa och hade en heltrevlig kväll ihop med Hennes besättning (Robinson Roger, Jack, 2 hundar och en katt) och besättningen från den Svenska båten Tradewind of ???. Morgonen efter var det dags att lämna Dominica och segla till The Saintes som tillhör Guadeloupe. Så Allie lämnade vilken lite extra tung med en glad besättning på fem man.