S/Y Allie

S/Y Allie

Vägen till St. Lucia

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Sat, February 19, 2011 16:44:26

10 Februari. Kryssar till Mustique

En av anledningarna varför vi seglar till Mustique är att våra tyska vänner Jan och Lasslo har sagt att karibiens finaste bar ligger där. Ön ägs av ett företag och det är inte tillåtet att ankra så man måste lägga sig vid boj vilket kostar 200 EC för 3 nätter. Vi tog oss i land för att spana in denna bar och förväntningarna var på topp. Riktigt mysig bar med trädäck ut i vattnet men priserna var därefter, 3 ggr så dyrt som vanliga barer. Så den baren passade inte oss så bra, vi tog två drinkar och njöt av solnedgången innan vi tog oss tillbaka till Allie och bjöd över Andreas från S/Y Fryd på 85% rom å ljummen cola, lite mer passande en långseglar budget. Vi hade klarat oss från att betala hamnkapten dagen innan så vi drog till Bequia tidigt på morgonen å sparade 200 EC

11 Februari, Seglar till Bequia

Vi seglade först till Frendship Bay, en riktigt fin vik men det gick mycket dyning så vi bestämde oss för att ta Admirality Bay istället. Viken va väldigt populär men vi lyckades hitta en plats å drog in för att kika på byn. Kulturella som vi är hamnade vi på Marinmuseum sen en stärkande promenad upp till Fort Hamilton för att titta på utsikten.

12-13 februari, Admiralty bay, Snorkling på Devils table

Nu skall det snorklas. Lastar dingen full med grejer och puttrar bort mot Devils table å dyker i. Vilken kanon snorkling klart vatten, fina koraller, underbara klipp formationer och tok mycket fisk.

Sen va det dags att byta ö igen, nu är det St Vincent som skall göras. Så vi sätter kurs mot Young island 8 Nm bort. Väl där så börjar vi med en dinge expedition till Duvernette island. Där vi förtojer dingen å klätrar upp för trapporna till lite kanoner å finfin utsikt på toppen.

14 februari, Kingstown, Fort Charlotte och segling till okänd vik

Efter en stärkande grötfrukost lättade vi ankar och slörade den lilla biten till St, Vincents huvudstad, målet med turen dit var att besöka Fort Charlotte som är en av inspelningsplatserna för Pirates of the carribean. Vi ankrade som enda fritidsbåt utanför fiskarnas strand och tog dingen till bryggan vid fiskemarknaden. Efter en lång promenad kom vi så fram till fortet, men man kände ju inte igen sig direkt från filmen. Men men, vacker utsikt var det ju i alla fall. Efter en billig lunch, lättade vi ankar och seglade till en liten vik och ankrade upp där som ända båt.

15 Februari, Snorkling i bat cave, seglar till Willilabou bay

Nu har vi kommit till snorklingens paradis, så efter att snorklat längs kanterna på viken, tog vi dingen bort till en fladdermus grotta som låg i grannviken. Det var otroligt häftigt att snorkla in i ett totalmörkt litet hål och höra fladdermössen som klängde sig fast i taket bara någon meter över huvudet på dig. Efter en liten bit började man se ljuset från utgången och nu blev grottan väldigt djup så man kunde dyka ner och bara njuta av att se ljuset igen bli starkare och starkare.

I viken fanns det också ett nedlagt hotell, så passade på innan vi seglade vidare att ta en titt. Det är fascinerande att se hur snabbt djungeln tar tillbaka marken, vi hittade flera stora eremitkräfta och andra gottiga små djur. På eftermiddagen var det då dags att segla till en ny inspelningsplats för Pirates of the carribean denna gången var det hamnen som jack kommer till i början av första filmen. När vi kom till Willilabou kom det ut lokala förmågor i sina små roddbåtar som ville hjälpa oss med linorna för att förtöja oss i land, då vi ansåg att vi som är fyra och har en bättre dinge en dom klarar oss fint utan hjälp. Körde vi bara på, men vi gav oss efter en stackare hade rott med oss en bra stund i nästan fyra knop, och började bli ganska frustrerad. När vi kastad ankare och han satt fast våran akter tamp. Tog vi oss in och tittade på inspelningsplatsen, vissa grejor kände man igen, men mycket hade börjat att gå sönder då kvaliten på byggnaderna inte var den bästa.

16-18 Februari, Lämnar willilabou bay och seglar till Rodney bay, St. Lucia

Efter att ha glassat hela dagen, klarerade vi ut och lämnade St. Vincent vid femtiden och började nattseglingen till St. Lucia. Det blev en kalasnatt med fullmåne och en trevlig kryssbog då båten nästan självstyrde. Vi kom fram vid 10 tiden på förmiddagen och la till i marinan medan Sven besökte tull och imigration. När alla papper var klara lämnade vi marinan och la oss i viken istället.

Efter att ha letat upp en Raymarin butik och lämmnat in autopiloten, tog vi oss bort till köpcentret där vi mötte upp Tobbias och Elin (Svens kompisar) som hade flugit hit för att hälsa på oss. Dom gav oss en jätte påse med Svenskt lösgodis som vi kastade oss över med stor glädje, godiset utomlands är ju inte lika bra som det som finns hemma. På kvällen bjöd vi ut dom till Allie på en ”Romm-aa Jävul” (85% rom och ljummen cola) och husesyn,


18 Februari , Seglar med Tobbe och Elin.

Idag hade vi bjudit med Tobbe och Elin att segla med oss till viken bredvid för att snorkla lite, då snorklingen inte var jätte bra där seglade vi efter en fruktig lunch till Pigeon point och snorklade där också. På eftermiddagen tog vi oss tillbaka till Rodney bay och lagade en fin fisk middag.