S/Y Allie

S/Y Allie

Vidare in i Paradiset

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Thu, February 10, 2011 01:19:14

04 Februari – Union Island

Igår eftermiddag tog vi dingen ut till Happy island, en konstgjord liten kobbe som var en bar. Ägaren spenderade ett antal år åt att släpa ut stenar till dess att en betonggrund gick att gjuta, sen byggde han där en bar. Vi tog där 2 sundowns och begav oss sedan tillbaks till allie för en middag och en film.

Idag skulle de bli aktivitet, så vi tog oss an en jakt på hyrcyklar att oss runt ön med. Då alla dessa var uthyrda och det bara fanns en uthyrare så tog v en promenad, inte runt hela ön men iaf en bra bit. Resten av dagen har vi lämnat in tvätt, spelat biljard och snorklat.

Bild ej tagen av S/Y Allie

05 Februari

Då vi imorse var inne och häma tvätt och fylla vatten träffade vi svenska charterbåten Windica, störst flagga i västindien. Skeppare ombord e vår allas kära familjeunderhållare Harald Treutiger, med ett sju göteborgare ombord som semesterfirare. Vi bestämde oss för att mötas upp på ön Mayreau i Tobago Cays. Dit tog de oss 2 timmar kryss. Vid ankomt kom lasse och andreas från windica och bjöd in till hummermiddag på stranden, vi hade tyvärr redan köpt red snapper och fick avstå middag men dyka upp på kvällning. Källen pågick till sena timmen på stranden och övergck vid midnatt till kändiskalas på allie. En full Harald med besättning tog refräng vid okänt klockslag och återvände till windica.

06 Februari

Imorse seglade vi pigga, glada och solbrända vidare ut till Tobago Cays. Vi ankrade upp intill sandbanken av en liten ö. Vi låg här i sällskap av ca 100 franska charterbåtar, en belgare och en grek. Här snorklade vi med sköldpaddor, sting-ray och en konstig fisk som såg farlig ut, se bild. Kan du identifiera firren skriv gärna en kommentar. Tack på förhand.

Tog en promenad upp på ön och fick se mängder av gröna leguaner, dessa gick att komma relativt nära inpå, på eftermiddagen bjöd damerna på windica över oss på nybakt morotskaka och kaffe.

07 Februari

Idag tog vi dingen över till 2 andra intilliggande öar, dess var obebodda och hade vackra stränder.

08 Februari

Idag tog vi allie ut till ön Pt. Tobaca som ligger på utsidan av Revet. Ön är känd för att här spelades en del av pirates of the carribean in. Efter ö besök på tabac segla vi till ön caniuan. En sömnig ö där det egentligen inte finns nånting, nån affär, ett hotell och en privatägd nordhalva.

09 Februari

Vi promenera runt södra halvan av ön, åt lunch på stan, drog ut och snorkla på eftermiddagen sen prata vi lite med skandinaverna i viken. Imorgon planerar vi att åka till mystique..