S/Y Allie

S/Y Allie

Mot Kap Verde

S/Y AlliePosted by S/Y Allie Sat, November 06, 2010 15:48:54
Kvällen 5 November

Dags för ännu en avskedsmiddag, denna gång med Ivan och Josefin. Kvällen till ära hade fixat Schnitzel cordon bleu som vi köpt hos den tyska köttaffären där dom gladligen visade oss hur man skulle göra samt gav oss tandpetare och ströbröd. Det blev en lyckad kväll som avslutades på Kuheli med kak-kalas.

Vid fyra tiden på natten när Johan skulle upp å vant-pissa höll han på att kissa på en Engelsk skuta som hade draggat och nu bara låg en meter från oss. Det va inte mycket mer att göra än att hosta igång Diesel-Doris och ankra om. Vi måste vart ordentligt trötta för på morgonen när vi vaknade låg vi väldigt långt ut i viken, men med 50m kätting och lina ute var det ingen som orkade flytta båten närmare hamnen.

6 November: Avresedagen.

Efter frukost tog vi jollen in till land för att komplettera det sista i skafferiet: ägg, frukt, potatis samt vatten och mjölk. På väg tillbaka till marinan erbjöd sig en tysk herre att köra ut maten till Allie, då han tyckte att våran jolle var för liten för att kunna bära den extra vikten. Vi tackade gladligen ja, och denna gången kom maten ut helt torr till båten.

Nu skall vi bara internetta klart, sjöstuva jollen och laga en sen lunch innan vi lämnar Europa igen.Vi sätter kurs mot Mindelo, Kap Verde och beräknar vara där om 8-9 dygn.